Leuk kamperen in Friesland

Kamperen in de provincie Friesland is een geweldige ervaring voor liefhebbers van het buitenleven. De provincie staat bekend om zijn uitgestrekte landschappen, pittoreske meren en charmante dorpjes. Of je nu kiest voor een kampeerplaats aan de waterkant of midden in de bossen, Friesland biedt diverse mogelijkheden voor een ‘leuke’ kampeerervaring.

Het Friese landschap is bezaaid met kampeerterreinen die variëren van eenvoudige natuurcampings tot goed uitgeruste familiecampings. Een populaire optie is kamperen aan de rand van de Friese meren, waar je kunt genieten van prachtige zonsondergangen en diverse watersportactiviteiten. Denk aan zeilen, kanoën of gewoon ontspannen aan de waterkant.

Kamperen

Voor de avontuurlijke kampeerder zijn er in Friesland ook mogelijkheden voor wildkamperen, vooral in de uitgestrekte natuurgebieden. Ontdek de weidse heidevelden, dichte bossen en schilderachtige duinlandschappen. Vergeet niet om een stevige wandeling of fietstocht te maken om de schoonheid van de Friese natuur volledig te ervaren.

Culinair gezien heeft Friesland ook veel te bieden. Proef lokale lekkernijen zoals Fryske sûkerbôle (Friese suikerbrood) en droege woarst (gedroogde worst). Breng ook een bezoek aan de gezellige markten en proef de verse streekproducten.

Daarnaast zijn er tal van culturele bezienswaardigheden in Friesland die je kampeerervaring verrijken. Bezoek historische steden zoals Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa in 2018, of ontdek de Friese tradities in musea en lokale festivals.

Kortom, kamperen in de provincie Friesland biedt een perfecte combinatie van natuur, avontuur, culinaire ontdekkingen en culturele ervaringen. Het is de ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar een ‘leuke’ en veelzijdige kampeerervaring.

Leuke campings in Friesland:
-Camping De Zeehoeve
-Camping De Ikeleane
-Boscamping Appelscha
-Boerderijcamping Gerkema Zathe
-Camping De Wilhelminahoeve
-Camping It Wiid
-Motorcamping ’t Witveen


Leuke kampeerspulen