Kamperen handicap proof!

Leuk kamperen voor gehandicapten/minder valide mensen in Nederland.

Kamperen is een geweldige manier om van de natuur te genieten en even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Voor mensen met een handicap kan kamperen echter een uitdaging zijn vanwege de beperkte toegankelijkheid van veel campings. Gelukkig zijn er in Nederland diverse campings die speciaal zijn aangepast voor gehandicapten, zodat ook zij kunnen genieten van een leuke kampeerervaring. Hier is een lijstje met enkele van deze campings:

  1. Camping De Ruimte – Dronten, Flevoland Camping De Ruimte is een rolstoelvriendelijke camping in het mooie Flevoland. De camping beschikt over aangepast sanitair, verharde paden en speciale kampeerplaatsen voor gehandicapten. Daarnaast bieden ze ook activiteiten en faciliteiten speciaal ontworpen voor mensen met een beperking.
  2. Camping De Zandhegge – Emst, Gelderland Gelegen op de Veluwe, is Camping De Zandhegge een toegankelijke camping voor gehandicapten. Ze hebben speciale voorzieningen zoals aangepast sanitair en rolstoeltoegankelijke speeltoestellen. Bovendien is de omgeving ideaal voor het maken van toegankelijke wandelingen en fietstochten.
  3. Camping Thyencamp – Bakkeveen, Friesland Camping Thyencamp is gelegen in het prachtige Friese landschap en biedt speciale faciliteiten voor gehandicapten. De camping heeft aangepast sanitair en enkele verharde paden. Daarnaast kunnen gasten gebruikmaken van een aangepaste vakantiewoning met extra voorzieningen.
  4. Camping Beringerzand – Panningen, Limburg Camping Beringerzand is een familiecamping die zich richt op een inclusieve ervaring voor alle gasten. Ze hebben diverse voorzieningen voor gehandicapten, zoals aangepaste toiletten en douches. Bovendien biedt de camping een ruim aanbod aan recreatieve activiteiten voor jong en oud.
  5. Camping Roland – Afferden, Gelderland Camping Roland is een rustige en sfeervolle camping gelegen aan de Maas. Deze camping heeft aangepaste voorzieningen voor gehandicapten, waaronder een rolstoeltoegankelijk toiletgebouw en verharde paden. Daarnaast zijn er speciale camperplaatsen beschikbaar voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Deze campings zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden voor gehandicapten om te kamperen in Nederland. Het is altijd aan te raden om vooraf contact op te nemen met de camping van jouw keuze om te informeren naar de specifieke voorzieningen en toegankelijkheid. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je een geweldige kampeerervaring hebt die aansluit bij jouw behoeften.

Kamperen

Leuke kampeerspulen