Kamperen in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk is een geliefde vakantiekeuze voor veel mensen. Het land staat bekend om zijn prachtige landschappen, pittoreske dorpen en heerlijke keuken.

Kamperen
Als je van plan bent om te kamperen in Frankrijk, zijn er tal van populaire campinggebieden waaruit je kunt kiezen. Hier is een lijstje van enkele van de meest geliefde campinggebieden in het land:

  1. Provence: De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk die bekend staat om zijn lavendelvelden, charmante dorpjes en zonnige weer. Hier vind je veel campings te midden van het prachtige landschap. Bezoekers kunnen genieten van het verkennen van schilderachtige stadjes zoals Avignon, Aix-en-Provence en de Gorges du Verdon.
  2. Côte d’Azur: De Côte d’Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een populaire bestemming voor kampeerders die willen genieten van de mediterrane sfeer en prachtige stranden. Je kunt hier campings vinden in de buurt van glamoureuze steden zoals Nice, Cannes en Saint-Tropez. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het prachtige vorstendom Monaco.
  3. Dordogne: De Dordogne is een regio in het zuidwesten van Frankrijk die bekend staat om zijn schilderachtige dorpjes, kastelen en rivieren. Hier kun je kamperen in de buurt van de prachtige middeleeuwse stad Sarlat-la-Canéda en genieten van activiteiten zoals kanoën op de rivier de Dordogne en het verkennen van prehistorische grotten.
  4. Bretagne: Bretagne is een regio in het noordwesten van Frankrijk en biedt een prachtige kustlijn, ruige landschappen en historische bezienswaardigheden. Kamperen in Bretagne geeft je de mogelijkheid om te genieten van charmante badplaatsen zoals Saint-Malo, de prachtige roze granieten kust en de beroemde Mont Saint-Michel.
  5. Elzas: De Elzas is een regio in het noordoosten van Frankrijk, dicht bij de grens met Duitsland. Het staat bekend om zijn schilderachtige wijngaarden, charmante vakwerkhuizen en gastronomie. Hier kun je kamperen in de buurt van pittoreske dorpjes zoals Riquewihr en Colmar, en de rijke culturele geschiedenis van de regio ontdekken.

Dit zijn slechts enkele van de populaire campinggebieden in Frankrijk. Het land heeft nog veel meer te bieden voor kampeerliefhebbers, of je nu houdt van bergen, stranden, platteland of cultuur. Vergeet niet om je campinguitrusting in te pakken en te genieten van een onvergetelijke kampeerervaring in het prachtige Frankrijk!

Leuke kampeerspulen