Kamperen met oudere kinderen (in Nederland)


Leuk kamperen met oudere kinderen in Nederland

Nederland staat bekend om zijn prachtige natuur en uitstekende kampeermogelijkheden. Als je op zoek bent naar een leuke kampeerervaring met oudere kinderen, dan zijn er tal van geweldige opties in het hele land. Hier is een lijstje met leuke kampeerplekken in Nederland die perfect zijn voor gezinnen met oudere kinderen:

  1. De Hoge Veluwe, Gelderland: Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt uitgestrekte bossen, heidevelden en wilde dieren. Je kunt er kamperen op de aangewezen kampeerterreinen en genieten van fiets- en wandeltochten door de prachtige natuur.
  2. Texel, Waddeneilanden: Het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel, biedt diverse campings waar je kunt genieten van het strand, de duinen en de gezellige dorpjes. Huur fietsen en verken het eiland samen met je kinderen.
  3. Nationaal Park De Biesbosch, Zuid-Holland/Noord-Brabant: Dit unieke zoetwatergetijdengebied is perfect voor een avontuurlijke kampeerervaring. Ga kanoën, wandelen of maak een boottocht om de prachtige flora en fauna te ontdekken.
  4. Vlieland, Waddeneilanden: Vlieland is een rustig en autovrij eiland met mooie stranden en duinen. Kampeer op een van de campings en geniet van wandelingen langs de kust, fietstochten door de duinen en vergeet niet om zeehonden te spotten tijdens een excursie.
  5. De Sallandse Heuvelrug, Overijssel: Dit natuurgebied biedt uitgestrekte heidevelden, bossen en prachtige uitzichten. Er zijn verschillende campings in de omgeving waar je kunt genieten van wandelingen, fietstochten en zelfs sterrenkijken.
  6. De Efteling, Noord-Brabant: Combineer kamperen met een bezoek aan het beroemde attractiepark De Efteling. Op de Efteling Bosrijk kun je in een sprookjesachtige omgeving overnachten en profiteren van de nabijheid van het park.
  7. Zeeland: Deze provincie heeft prachtige stranden en gezellige badplaatsen. Kies een camping in de buurt van de kust en geniet van watersportactiviteiten, strandwandelingen en heerlijke Zeeuwse specialiteiten.
  8. Limburgse heuvels, Limburg: Kampeer in het zuidelijkste puntje van Nederland en ontdek de heuvelachtige landschappen van Limburg. Maak fietstochten langs pittoreske dorpjes, bezoek kastelen en geniet van de lokale gastvrijheid.
  9. Natuurkampeerterreinen: Nederland heeft een uitgebreid netwerk van natuurkampeerterreinen verspreid over het hele land. Deze campings zijn ideaal voor gezinnen die willen genieten van rust, ruimte en natuur.
  10. Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe: Dit natuurgebied is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Kampeer in de buurt van het park en verken de prachtige heidevelden, bossen en vennen.

Dit is slechts een greep uit de vele geweldige kampeerplekken die Nederland te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, ontspanning op het strand of een combinatie van beide, er is altijd een geschikte kampeerplek te vinden voor een onvergetelijke ervaring met oudere kinderen.

Kamperen

Leuke kampeerspulen